Blauwlicht

De populariteit van mobiele ICT- en communicatieapparaten als tablet en smartphone groeit snel. De toepassing van leds in beeldschermen leidt tot meer blootstelling aan licht uit het blauwe deel van het emissiespectrum (‘blauw licht’).

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat het blauwe licht uit beeldschermen van tv’s, computers, tablets en smartphones grote schadelijke effecten kunnen hebben. De Gezondheidsraad waarschuwt voor de verstoring van de centrale inwendige biologische klok door blauw licht. “Deze verstoring wordt ervan verdacht uiteenlopende gevolgen te hebben. Op de korte termijn zijn dat een verstoorde nachtrust, verminderde aandacht en een grotere kans op ongevallen. Op de lange termijn draagt verstoring mogelijk bij aan het ontstaan van kanker, obesitas, hart- en vaatziekten en psychische aandoeningen.”

Wilt u zich beschermen tegen blauw licht? Dat kan met brillenglazen die zijn voorzien van een blauwlichtfilter. Deze filter zit in een coating die niet alleen een groot deel van het schadelijke blauwe licht wegneemt, maar ook extra vuil- en krasbestendig én UV-werend.

Onze klanten die brillenglazen hebben met blauwlichtfilter reageren erg positief. Zij zijn minder moe, ervaren meer rust met beeldschermwerk en hebben minder hoofdpijn. Kijkt u (professioneel) veel naar beeldschermen van tv’s, computers, tablets en smartphones? En hebt u gezondheidsklachten of wilt u deze juist voor zijn? Informeert u dan in onze winkels naar onze brillenglazen met blauwlichtfilter.