Droge ogen

Droge ogen zijn een veelvoorkomend probleem dat wordt gekenmerkt door onvoldoende bevochtiging van het oogoppervlak. Dit kan leiden tot een breed scala aan symptomen, waaronder irritatie, jeuk, branderigheid, roodheid, wazig zicht en overmatig tranen.

Er zijn veel verschillende oorzaken van droge ogen, waaronder omgevingsfactoren zoals lage luchtvochtigheid, rook, stof, wind en airconditioning, beeldschermwerk evenals medische aandoeningen zoals allergieën, auto-immuunziekten, hormonale veranderingen en bepaalde medicijnen. Het dragen van met name zachte contactlenzen kan ook leiden tot droge ogen, omdat zachte lenzen het traanvocht absorberen en verdampen, waardoor de ogen uitdrogen.

Een andere belangrijke oorzaak van droge ogen kan zijn dat uw oogleden niet goedfunctioneren of niet voldoende schoon gehouden worden. Dat kan leiden tot verstopte klieren in de oogleden, wat weer kan leiden tot ontstekingen. Er zijn verschillende mogelijkheden uw oogleden schoon te houden, zoals het gebruiken van Blephaclean. Wilt u weten hoe de Blephaclean werkt, klik dan hier.

Als u last heeft van droge ogen, zijn er verschillende manieren om de symptomen te verlichten. Oogdruppels met kunstmatige tranen kunnen helpen om de ogen vochtig te houden en de irritatie te verminderen. Bij Lens bieden we verschillende producten aan, klik hier voor producten voor droge ogen. Het is wel verstandig om eerst even contact op te nemen met uw contactlensspecialist zodat die u een advies kan geven welk product in uw geval het beste is.

Het vermijden van omgevingsfactoren die droogte kunnen veroorzaken, zoals rook en wind, kan ook helpen. Probeer met beeldschermwerk micropauzes in te lassen. Ideaal is elke 20 minuten, 20 seconden veraf te kijken en gedurende het veraf kijken een aantal keer goed te knipperen.

Als u contactlenzen draagt en last hebt van droge ogen, zijn er enkele stappen die u kunt nemen om de symptomen te verminderen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw contactlenzen schoon en goed bevochtigd zijn voordat u ze inbrengt. Het vaker wisselen met een bril kan ook helpen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw oogleden goed schoon gehouden worden.

Denk eraan dat u op uw controle aangeeft dat u eventueel last heeft van droge ogen.Er zijn ook mogelijkheden om over te stappen op een ander type contactlenzen. En uiteraard de genoemde druppels met kunstmatige tranen. Als de symptomen van droge ogen aanhouden, is het belangrijk dat u nogmaals op controle komt.

Wilt u mee weten over droge ogen, klik dan hier.