Horen voor kinderen

Hoortoestellen voor baby’s en jonge kinderen

Lens (voorheen Van Keulen horen) in Berkel en Rodenrijs en Rotterdam Blijdorp is gespecialiseerd in hoortoestellen en overige hoorzorg bij jonge kinderen en baby's. In samenwerking met het Erasmus MC zetten wij ons in voor de oren van onze jonge klanten.

Hoorproblemen bij kinderen

Een aantal weken na de geboorte worden het gehoor van pasgeboren baby’s gecontroleerd. Gelukkig wordt het overgrote deel van de kinderen met een goed gehoor geboren. Een klein deel blijkt echter slecht of niet te horen. In het geval dat de hoortest negatief is, vinden er nog twee aanvullende onderzoeken plaats. Blijkt ook van deze testen de uitslag negatief dan wordt uw kind doorverwezen naar een audiologisch centrum waar diagnostisch onderzoek plaatsvindt.

Gehoorverlies vroegtijdig behandelen

Indien er sprake is van gehoorverlies wordt er bekeken of dit met een hoortoestel verbeterd kan worden. In verband met de spraak- en taalontwikkeling van een kind is het belangrijk om binnen 6 maanden na de geboorte met de behandeling van slechthorendheid te starten. Als het gehoorverlies verbeterd kan worden met een hoortoestel komen wij als audicien in beeld.

De rol van de audicien

Met de verwijzing voor een hoortoestel kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. Tijdens deze afspraak maken wij meteen een afdruk van de oren. Op basis van deze afdrukjes worden bij het laboratorium oorstukjes gemaakt waaraan de hoortoestellen worden bevestigd. Dit vindt plaats bij de vervolgafspraak. Bij deze afspraak leggen wij ook uit hoe u de hoortoestellen bij uw kindje moet inzetten, hoe u ze kunt bedienen en onderhouden. De verdere instelling en aanpassing van de hoortoestellen wordt door het audiologisch centrum verzorgd.

Onze specialisten

Het maken van afdrukjes bij kinderen en de verdere begeleiding is een specialisme waarvoor wij twee audiciens in dienst hebben. Zij hebben de ervaring én kennis in huis om met baby’s en jonge kinderen om te gaan. Daarnaast onderhouden zij de contacten met diverse audiologische centra.

Voor het aanpassen van hoortoestellen bij baby’s en jonge kinderen kunt u zowel in onze vestiging in Berkel en Rodenrijs als Rotterdam Blijdorp terecht. Wij adviseren om bij het maken van een afspraak aan te geven dat het om een jong kind gaat. Onze specialisten staan graag voor u en uw kind klaar!

Combineren van mogelijkheden

Niet alleen kunt u terecht voor de zorg voor de oren van uw kind, wij kunnen met onze uitgebreide kinderbrillencollecties en myopie-remmende lenzen ook de zorg voor de ogen van uw kind voor onze rekening nemen.