Widex-Evoke: Het lerende hoortoestel

Widex-Evoke: Het lerende hoortoestel

In april 2018 kondigde de Deense hoortoestelfabrikant Widex de introductie aan van de baanbrekende WIDEX EVOKE™ – het eerste hoortoestel ooit met geavanceerde machine learning-technologie in real time. De combinatie van machine learning en belangrijke verbeteringen in de geluidstechnologie, maken de luisterervaring helderder en persoonlijker dan ooit tevoren.

Horen doe je in het dagelijks leven, niet in een laboratorium of een onderzoekskamer. De uitdaging van real-life horen is dat het in het hier en nu gebeurt en dat het voor iedereen persoonlijk is. Dat vraagt om een hoortoestel dat zich naadloos en direct instelt én meteen kan worden aangepast. Het is nu – voor de allereerste keer ooit – mogelijk dat een hoortoestel kan leren van de input en voorkeuren van de gebruiker. Deze leerervaring wordt bovendien gedeeld met andere gebruikers over de hele wereld.


WIDEX EVOKE is het eerste hoortoestel waarbij de gebruiker real time machine learning kan toepassen; met een overzichtelijke app wordt men naar de gewenste luisterervaring begeleid. Met WIDEX EVOKE hoeft de gebruiker niet meer te onthouden wat er in welke luistersituatie is gebeurd om dat op een later tijdstip uit te leggen aan de audicien die het dan bijstelt, hij regelt het gewoon zelf. Meteen.


De nieuwe SoundSense Technologie laat steeds twee mogelijkheden horen en vraagt de gebruiker welk geluid de voorkeur heeft. Hiervoor is een speciale EVOKE smartphone-app ontwikkeld. De krachtige processor van WIDEX EVOKE gebruikt deze gegevens om een betere geluidsweergave te bieden op het moment dat de gebruiker dat nodig heeft: in real time.


De combinatie van gebruikersinput en machine learning wordt ingezet om het geluid van WIDEX EVOKE verder te ontwikkelen; het toestel wordt steeds slimmer naarmate de tijd verstrijkt. Bovendien kunnen alle EVOKE-toestellen leren van de anoniem opgeslagen gegevens van gebruikers over de hele wereld. Het zijn dus heel veel praktijkgegevens die bijdragen aan weergave van EVOKE.


“WIDEX EVOKE verandert voorgoed de verwachtingen die mensen van een hoortoestel hebben. Wij denken dat WIDEX EVOKE het begin van een nieuw tijdperk in hoortoesteltechnologie inluidt – een nieuwe manier van denken. Het is het eerste hoortoestel dat werkelijk intelligent is en dat naarmate het meer wordt gebruikt nog slimmer wordt. EVOKE leert niet alleen van de afzonderlijke gebruiker, maar ook van alle andere gebruikers over de hele wereld. De perspectieven en de potentie zijn adembenemend: stel je voor dat een EVOKE-gebruiker uit Gouda meeprofiteert van de input van een EVOKE-gebruiker uit Sydney. Je kunt zeggen dat WIDEX EVOKE ‘s werelds eerste hoortoestel is dat vandaag intelligent is – maar morgen nog slimmer”, aldus Widex President en CEO Jørgen Jensen.

Wilt u meer informatie over de Widex Evoke of de Widex Evoke uitproberen? Neem dan contact op met Lens Berkel en Rodenrijs of Lens Rotterdam


APRIL 2018