U weet dat wij het belangrijk vinden dat u op de juiste wijze met uw lenzen omgaan. Vanwege de coronapandemie is dit nog belangrijker. Als u vragen heeft over de juiste wijze van omgaan met uw lenzen tijdens de coronapandemie kunt u contact opnemen  met de winkel. Een aantal vragen beantwoorden wij alvast voor u.

 

1. Kan ik mijn contactlenzen nog veilig dragen?

Het dragen van contactlenzen blijft voor miljoenen mensen wereldwijd een veilige en zeer effectieve vorm van oogcorrectie. Tot dusver is er geen bewijs dat contactlenzen dat dragers van contactlenzen een hoger risico lopen op het ontwikkelen van een coronavirusinfectie dan brildragers. Het is wel belangrijk de instructies voor het gebruik en onderhoud van uw contactlenzen strikt te volgen. Gebruik de vloeistof die u door uw contactlensspecialist wordt geadviseerd. Vermijd vooral contact met water (leidingwater, zwembad, whirlpool, etc.).

Let op: Stop met het dragen van lenzen als u ziek bent!

 

2. Hoe onderhoud ik mijn lenzen het beste?

Daglenzen moeten worden weggegooid nadat ze eenmaal zijn gedragen. Herbruikbare contactlenzen en de contactlenshouder moeten na elk gebruik worden gedesinfecteerdvolgens de instructies van de fabrikant en de contactlensspecialist.

Let ook op de dagelijkse reiniging van uw contactlenshouder met een desinfecterende bewaar en inzet vloeistof

 

3. Hoe was ik mijn handen grondig?

 

Bij het gebruik van contactlenzen is het zorgvuldig wassen (Minimaal 20 seconden) van de handen met water en zeep en vervolgens drogen met een schone handdoek van het grootste belang. Doet u dit voordat u de contactlenzen inzet of uithaalt. Wat het coronavirus betreft, zijn we van mening dat de voorzorgsmaatregelen hetzelfde zijn als de algemene hygiëneaanbevelingen, maar nu nog belangrijker. Met name het gebruik van zeep bij het handen wassen.

 

4. Moet ik ook voorzichtig zijn met mijn bril?

Voor zover bekend kunnen sommige virussen, zoals COVID-19, uren tot dagen op harde oppervlakken achterblijven en dus worden overgedragen op de vingers en het gezicht van brildragers. Reinig uw bril en de glazen als u vermoed dat u in de buurt bent geweest van een Corona patiënt. Was voordat uw de bril pakt eerst uw handen met water en zeep. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het dragen van lenzen of een bril extra bescherming biedt tegen COVID-19 of andere virussen. Dat betekent niet dat dit niet kan, alleen dat daar nog geen wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan

 

Als u vragen heeft of twijfelt over het gebruik van uw contactlenzen, neem dan gerust contact met ons op.