Tips voor op de vakantie (24-06-2015)

Voor de meeste mensen komt de vakantie er aan. Natuurlijk een heerlijk moment om naar uit te kijken en om van te genieten. U zult extra veel plezier hebben als u goed voorbereid om weg gaat, ook als het gaat om uw lenzen en brillen. Daarom hebben wij voor u een aantal tips.

Denk om een goede reservebril

Het lijkt een open deur, maar toch is het een zeer belangrijk punt. In verschillende landen zijn er een aantal items verplicht om in de auto te hebben. Lichtgevende vestjes en een alcoholtest zijn voorbeelden daarvan. In veel landen dicht om ons heen, zoals Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk is het ook verplicht een goede reservebril in de auto te hebben. Een oudere bril is toegestaan, mits de setrkte nog klopt. Gelukkig is een zonnebril op sterkte ook acceptabel.

Daarnaast is het natuurlijk ook erg handig een goede bril te hebben als u een lens verliest of een ontsteking krijgt. U kunt bij Lens een complete hoogwaardige (zonne) bril op sterkte krijgen vanaf 79 euro compleet.

Daglenzen tijdens het zwemmen

Veel zwemwater (ook in zwembaden) is minder schoon dan we graag zouden willen. De stoffen die in dit water zitten, komen via uw traanlaag ook in uw ogen. Soms kan dat tot infecties en of ontstekingen leiden. Het dragen van lenzen zorgt ervoor dat er minder schadelijke stoffen direct in uw oog terecht kunnen komen.

Als u daglenzen gebruikt tijden het zwemmen, gooit u aan het einde van de dag ook nog uw lenzen (met daarin eventueel verontreinigende stoffen) weg. Dat is vanuit het oogpunt van hygiëne het beste. daarom is onze tip: gebruik daglenzen tijdens het zwemmen.

Daglenzen kunt u gebruiken voor ongeveer 1 euro per dag. Neemt u svp wel even contact op met ons om te kijken welk type daglenzen het beste voor u geschikt zijn.

Draag een goede zonnebril

Te veel UV-straling is schadelijk voor uw ogen.Niet alleen voor uw ogen, maar ook voor de huid rondom uw ogen. Als u vaak een zonnebril draagt, zal de huid rondom de ogen minder snel verouderen.Daarom is het belangrijk een goede zonnebril bij u te hebben en die vaak te dragen.

Vrijwel alle zonnebrillen blokkeren de UV straling, maar alleen de betere zonnebrillen filteren het ook schadelijke blauwe licht en geven uw ogen (en hoofd) ook echt rust. Wij helpen u natuurlijk graag met uw keuze

Houdt uw vloeistof koel

Contactlensvloeistof mag niet te warm worden, anders is de mogelijkheid dat de werking vermindert. Daarom is het belangrijk dat u uw vloeistof niet te warm laat worden. Bij voorkeur minder dan 25 graden. Uw kunt daarvoor een koelkast gebruiken. Als u niet over die mogelijkheid beschikt, kan het ook werken om de vloeistof te omwikkelen met aluminiumfolie en te bewaren op een koele plek.

Denkt u daarbij ook aan de mogelijkheid om daglenzen te gebruiken, want daar heeft u geen vloeistof voor nodig.

Er zijn ook kant en klare zonnebrillen met leesgedeelte

Als u een klein beetje moeite begint te krijgen met lezen, maar het overdreven vindt om daarvoor speciaal een zonnebril om sterkte te nemen, is het een goed alternatief om tegen een beperkt bedrag een kant en klare zonnebril met leesgedeelte te nemen. Bij ons kunt u die halen voor 15 euro.