nachtlenzen banner

Hoe werken nachtlenzen nou eigenlijk?

Merkt u dat uw ogen snel droog worden met uw huidige lenzen in? Heeft u geen zin meer om overdag lenzen of een bril te dragen? Dan zijn nachtlenzen misschien wel de ideale oplossing voor uw problemen. Nachtlenzen zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Nachtlenzen zijn speciaal op maat gemaakte lenzen die in de nacht uw ogen corrigeren zodat u overdag alles weer goed kunt zien. Nachtlenzen zijn helaas niet voor iedereen geschikt en de controles vereisen echte specialisten. Gelukkig is Lens de specialist in nachtlenzen!

Voor wie zijn de lenzen bedoelt?

Nachtlenzen zijn alleen geschikt voor mensen met myopie, wat ook wel bijziendheid genoemd wordt. U moet dan denken aan een min-sterkte. De lenzen kunnen een sterkte corrigeren tot wel -4.00 dioptrie (sferische + cilindrische sterkte). Wanneer u een leesgedeelte nodig heeft is dit ook mogelijk in de lenzen met een additie tot +1.50.

Hoe werken de lenzen?

Als u bijziend bent betekent het dat uw oog als het ware iets te lang is. Nachtlenzen maken het hoornvlies van u oog iets platter waardoor de oogfout wordt gecorrigeerd. In vaktermen wordt dit ook wel Orthokeratologie of Ortho-k genoemd. We kunnen dit vergelijken met een beugel voor uw tanden. Overdag hoeft u dus geen lenzen of bril te dragen wat betekent dat uw ogen volledige rust kunnen ervaren. Deze oplossing is dus perfect voor mensen die last hebben van droge of gevoelige ogen.

Gebruik en veiligheid van de lenzen

Nachtlenzen zijn gemaakt van een hoog zuurstof doorlatend materiaal. De lenzen moeten iedere nacht gedragen worden voor optimaal resultaat. Het is belangrijk dat u goede voorlichting krijgt over het gebruik van nachtlenzen. Daarom nemen wij bij Lens uitgebreid de tijd voor u om alles te bespreken over het gebruik van de nachtlenzen.

Ervaar het gemak

Nachtlenzen corrigeren uw sterkte zonder dat u overdag lenzen of een bril moet dragen. Onze specialisten bij lens helpen u graag verder om te kijken of ook u geschikt bent om nachtlenzen te dragen. Kom langs in een van onze filialen en zie het verschil.