Waarom zijn de OogCheckWeken nodig?

Op dit moment zijn één op de drie kinderen bijziend, maar naar verwachting zal één op de twee kinderen in 2050 dit probleem hebben. Oogartsen in Nederland zijn aan het onderzoeken wat voor rol het toenemend mobiel gebruik hier in speelt. Om dit effect te monitoren is er een app ontwikkeld die bijhoudt hoe lang kinderen op hun mobiel kijken zonder onderbreking. Vervolgens gaan oogartsen meten wat voor effect dit heeft op bijziendheid. 

Nou en?

En wat als u een minsterkte heeft, is dat zo erg? Dat is toch prima op te lossen met lenzen of een bril? Dat klopt. Maar alleen de minsterkte is niet het enige probleem. Het is mogelijk dat u naast een minsterkte ook een beschadiging oploopt aan cellen die achter in het oog licht moeten opvangen. Dat is een onomkeerbaar proces.Helaas is het zo dat als die cellen verdwijnen, ook een bril niet meer helpt. Zo'n 30 procent van de mensen die een sterkte boven de min 6 hebben ontwikkeld slechtziendheid aan beide ogen. Het is dus wel degelijk van groot belang om de minsterkte zo laag mogelijk te houden, als die er is.

OogCheckWeken bij Lens

Bij Lens zijn wij actief bezig met Myopie Management. Dit houdt in dat wij actief bezig zijn met alle ontwikkelingen rondom Myopie. De LRG neemt actief deel aan verschillende onderzoeken en de resultaten worden direct meegenomen naar de dagelijkse praktijk. Ieder filiaal van Lens heeft een 'Myopie Management Expert' certificaat van Procornea om aan te tonen dat onze optometristen hiervoor zijn opgeleid. 

Tussen 17 februari en 13 maart zullen wij Myopie Management extra promoten in samenwerking met Procornea en het Oogfonds. Er zal extra informatie in de winkel beschikbaar zijn over Myopie.

Voor meer informatie over Myopie bij Lens kunt u terecht op onze Myopie-Controle pagina.