Zonnebrillen

Waarom is een zonnebril nou belangrijk?

Met het mooie weer van nu is het belangrijk om uzelf te beschermen tegen Uv-straling. Dat Uv-straling schadelijk is voor de huid, weten de meeste mensen wel. Het probleem is dat niet veel mensen realiseren dat het ook erg schadelijk is voor de ogen. U zult zelf niet de schade meteen opmerken, maar op latere leeftijd kan dit een erg groot verschil uitmaken in uw zicht. Zonder goede bescherming is er een grote kans dat Uv-straling permanente schade aan de ogen kan veroorzaken.

Wanneer u zich laat blootstelling aan overmatige Uv-straling heeft u een verhoogt risico op staar en maculadegeneratie. Deze netvliesaandoening is in Nederland de grootste oorzaak van blijvende achteruitgang van het zicht.

Voor de vorming van deze oogziektes geldt, net als voor huidkanker, dat het effect optreedt wanneer schade opeenstapelt over een langere periode. Om dit te voorkomen is een goede zonnebril erg belangrijk.

Tips om een goede zonnebril te herkennen

  • Een goede zonnebril geeft altijd 100% Uv-bescherming. Dit staat meestal aan de binnenkant van de bril of bij de beschrijving in het doosje van de bril.
  • De glazen moeten uw ogen goed afdekken voor de zon. Dit voorkomt dat Uv-licht alsnog uw ogen kan bereiken.
  • Als de zonnebril een CE-markering heeft, dan weet u dat u een product komt volgens Europese richtlijnen. Bij een zonnebril heeft dit een cijfer van 0 tot 4. Het getal heeft te maken met de kleurintensiteit van de glazen en hoeveel deze uw ogen beschermt tegen het licht zelf (niet Uv-straling). Absorptie van minimaal 75% wordt aangeraden. Om hiervan verzekerd te zijn, kunt u in de zomer het beste kiezen voor een zonnebril met markering CE 3.
  • De glazen moeten optisch zuiver zijn (geen vertekening in het glas).
  • Het kan handig zijn om gepolariseerde glazen te nemen. Dit neemt namelijk de hinderlijke schitteringen van het licht weg.

 

Zonnebril bij Lens

Voor een goede zonnebril kunt u terecht bij Lens. Wij hebben brillen van grote merken zoals Ray-Ban en Serengeti. Aankomende weken hebben wij in vrijwel ieder filiaal een actieweek! Hierbij geven wij extra korting op zonnebrillen en zonnebrillen op recept. Voor meer informatie over alle merken en kortingen kunt u terecht op onze actieweek pagina