“Van netvliesfoto tot oogdrukmeting”

“Van netvliesfoto tot oogdrukmeting”

“Hoofdpijn, vermoeide ogen, slecht zicht: ik help klanten graag van hun klachten af. Als optometrist heb ik bij Lens alle mogelijkheden en middelen om mijn vakkennis en deskundigheid daarvoor in te zetten.”

Mariska Steenbergen (38)
Optometrist Arnhem
Werkt 16 jaar bij Lens

“Altijd bekend met de laatste ontwikkelingen”

“Als optometrist ben ik opgeleid om oogafwijkingen en -ziekten op te sporen en deze zelf te verhelpen of de klant door te verwijzen. Bij Lens hebben we daar alle benodigde apparatuur voor. Bovendien volgen mijn collega-optometristen en ik het hele jaar door trainingen en cursussen. Zo zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. En onze kennis delen we met al onze collega’s.”

“Oogafwijkingen kunnen allerlei vage klachten veroorzaken. Veel voorkomend is een gebrekkige samenwerking tussen de ogen, waardoor mensen aan het einde van de dag hoofdpijn krijgen. Daar kunnen we iets tegen doen met druppels, oogoefeningen of een aangepaste bril. De meeste problemen lossen we zo zelf op. Kan dat niet, dan verwijzen we door naar de oogarts. In samenwerking met de specialisten houden we in vier ziekenhuizen spreekuur.”

“Het medische aspect maakt mijn werk interessant. Maar het aanmeten van contactlenzen en oogmetingen vind ik net zo leuk! De omgang met mensen, het feit dat je iemand van a tot z kunt helpen, zorgen dat de klant tevreden de deur uitgaat: mensen waarderen dat. We krijgen vaak bedankkaartjes of zelfs taarten. Onlangs zelfs twee in één week!”