Antonius

Contactlenscontroles in het St Antoniusziekenhuis

Vanaf januari 2020 verandert de zorg m.b.t de contactlenzen binnen het St. Antonius Ziekenhuis, poli Oogheelkunde. Deze pagina geeft aanvullende informatie omtrent de veranderingen. 

Wat verandert er voor u?
De zorg van uw de contactlenzen wordt overgedragen aan de firma Lens. Lens heeft contactlensspecialisten in dienst die veel ervaring hebben in de cosmetische contactlenzen en medische contactlenzen. Medische contactlenzen zijn soms nodig bij bepaalde oogziektes. Door deze overdracht wordt het mogelijk om binnen het St Antonius Ziekenhuis een bredere zorg aan te bieden op het gebied van contactlenzen.

Wat betekent dit voor u?
Wij proberen de verandering voor u zo beperkt mogelijk te houden. Uw controles kunnen plaats blijven vinden op dezelfde locatie, uw gegevens zijn bekend bij uw nieuwe optometrist (als u daar geen bezwaar tegen heeft gemaakt) en u behoudt dezelfde contactlenzen tegen dezelfde prijs.

Hoe maak ik de afspraak na 1 januari 2020?
Als u een contactlenscontrole na 1 januari 2020 wilt afspreken belt u daarvoor met Lens Utrecht, via 030-2317840. U kunt hiervoor vanaf 1 januari niet meer bellen met de poli van het St. Antonius Ziekenhuis. De controle afspraak zal, zoals u gewend bent, plaatsvinden op de poli van oogheelkunde. De spreekuren vinden op woensdag plaats op de locaties Nieuwegein en Leidsche Rijn. Op donderdag draait er een spreekuur op locatie Woerden.

Blijf ik dezelfde contactlenzen houden?
Ja, de contactlenzen die momenteel draagt kunt u ook na 1 januari blijven dragen. Deze kunnen uiteraard worden nabesteld. U kunt vanaf 1 januari nabestellen tijdens uw controle afspraak, maar ook telefonisch of per mail. Om telefonisch of per mail na te bestellen neemt u contact op met Lens Utrecht, 030-2317840, utrecht@lens.nl

Veranderen de prijzen van de contactlenzen?
U blijft dezelfde prijs betalen voor uw contactlenzen als u gewend bent.

Wat gebeurt er met de medische zorg?
De medische zorg voor uw ogen blijft in handen van uw vertrouwde oogartsen van het St. Antonius. De zorg voor uw contactlenzen wordt overgedragen aan de gediplomeerde HBO-optometristen van firma Lens.

Wat gebeurt er met mijn medische informatie?
Alleen de gegevens van uw contactlenzen worden doorgegeven aan Lens.  Uw medische gegevens vallen hier niet onder en blijven alleen toegankelijk via uw medisch dossier van het ziekenhuis.

Worden mijn contactlenzen vergoed door de verzekeraar?
Als u contactlenzen heeft op basis van een door de oogarts afgegeven medische indicatie (bijvoorbeeld sclerale lenzen) worden uw contactlenzen vergoed vanuit uw basisverzekering. Lens heeft met alle zorgverzekeraars afspraken. Wij dienen deze contactlenzen voor u in. U hoeft alleen rekening te houden met de wettelijke eigen bijdrage per contactlens. Zoals alle zorgkosten gaat dit wel van uw eigen risico af.

Als u zonder medische indicatie contactlenzen draagt (dus cosmetische contactlenzen, bijvoorbeeld daglenzen of maandlenzen) dan is het mogelijk om een deel vergoed te krijgen via een aanvullende verzekering. Lens kan voor u uitzoeken of u recht heeft op een vergoeding en deze voor u indienen.

Vrije keuze
Uiteraard bent u niet verplicht uw contactlenzen door Lens te laten controleren. Het staat u vrij om voor een andere contactlensspecialist te kiezen. U kunt dan alleen niet meer uw contactlenzen op de poli oogheelkunde laten controleren.