Glazen

Glazen

Specialisten tekenen glazen af

Als u goed door uw bril wil kijken is het niet alleen van belang dat er een goede oogmeting gedaan wordt, maar ook dat uw glazen goed in het montuur gezet worden. Daarvoor moeten de hoogte en de plaats van de pupil in het glas afgetekend worden.

Klein verschil

Een klein verschil in hoogte kan al hinderlijke (kijk)problemen veroorzaken, de hele dag door. Dat is vooral bij multifocale glazen erg belangrijk. Zelfs de meest hoogwaardige materialen geven problemen als deze materialen niet deskundig toegepast worden. Maar als u wordt geholpen door de specialisten van Lens is ook met een bril scherp zicht binnen handbereik.

Maatwerk

Dat is de reden waarom wij er altijd voor zorgen dat wij het glas op de juiste plek in uw montuur plaatsen. Wij bepalen de plaats van uw pupil in de bril en die tekenen wij op uw glazen af. Vervolgens nemen we die gegevens mee als we uw bril gaan maken. Daardoor kijkt u zuiver en scherp en is de vertekening minimaal. Wij zijn daar zeer zorgvuldig in. Daarom zijn wij specialisten.

Eigen voorraad glazen
U kunt bij ons kiezen voor eigen voorraad glazen. Dat biedt u verschillende voordelen. De glazen zijn sneller leverbaar en goedkoper. De kwaliteit van onze eigen voorraad glazen is uitstekend. Wij garanderen ons eigen glas ook 2 jaar, net zoals de A-merken. U kunt binnen onze eigen voorraad kiezen voor zowel minerale als kunststof glazen in meerdere indexen (diktes). U heeft dus veel keuze.
Het sterktebereik van onze eigen voorraad is van + 5.00 tot -8.00 en cilinder -2.00. Onze eigen glazen zijn voorzien van een goede ontspiegeling. Onze kunststof glazen zijn daarnaast nog voorzien van een krasvaste en vuilwerende laag. Dat zit standaard op de glazen, dus u betaald geen toeslag. U kunt glazen aanschaffen voor slechts € 55,00 per paar!
Verschillende materialen
Als u glazen in uw montuur wilt laten zetten, kunt u kiezen uit veel verschillende materialen. Glazen kunnen gemaakt zijn van kunststof of van echt glas (mineraal glas). Kunststof glas is lichter, mineraal glas is harder en krast dus minder snel. Kunststof wordt veel vaker toegepast omdat het risico op breuk veel kleiner is. Hoe hoger de index (1.61 is een hogere index dan 1.56), hoe dunner en lichter de glazen worden. Dat geldt zowel voor kunststof glazen als voor minerale glazen. Onze glasleveranciers zijn er de afgelopen jaren in geslaagd brillenglazen steeds dunner en lichter te maken. Dat ziet er niet alleen mooier uit, het bevordert ook het draagcomfort. In onze eigen glasvoorraad kunnen wij glazen aanbieden tot een index van 1.70.
Eyvia 1.74 van HOYA is een mooi voorbeeld van een superlicht kunststof brillenglas, dat behalve het geringe gewicht nog meer voordelen biedt. Het materiaal is zeer sterk en bovendien flexibel. Het materiaal is dunner te slijpen dan andere kunststof glazen, vandaar het lichte gewicht. Een ander voordeel van dun slijpen is dat het vertekening van ogen minimaliseert, ook bij hoge brilsterktes. Coating Met de nieuwste technieken brengt HOYA een coating (beschermlaag) aan onder zeer hoge temperaturen. Waar andere glazen door de coating soms optische onzuiverheden geven, is Eyvia optisch glashelder.
Coatings

Beschermlaag

Als u meer plezier uit uw glazen wilt halen, er beter mee wilt zien of als u minder vaak wilt poetsen, heeft u baat bij een coating op uw brillenglazen.

Voordelen

Een coating kan een extra harding aan het glas meegeven, zodat de kans op krasjes afneemt. Daarnaast kan een coating water-, vuil-, stof- en vetwerende eigenschappen hebben. Bovendien zorgt het ervoor dat het glas fraai ontspiegeld wordt. Een ontspiegeling zorgt er niet alleen voor dat het licht niet door uw brillenglazen wordt weerkaatst, maar ook dat u een prettiger zicht heeft met minder schitteringen.

Ontwikkelingen

Voortdurend ontwikkelen onze leveranciers betere en nieuwere coatings. Op dit moment is de Hi-Vision LongLife coating van HOYA, ’s werelds hardste brillenglascoating, de beste coating. Deze krasvaste laag evenaart nagenoeg de hardheid van echt glas. Daardoor krassen de glazen veel minder. Het glas filtert hinderlijke schitteringen overdag en ’s nachts en biedt u extra comfort bij het werken met een beeldscherm of tijdens rijden in het donker. Bovendien hechten water, stof, vet en vuil zich nauwelijks aan het glas.

Nulux trueform

Verschil

Als u kiest tussen glazen kunt u kiezen voor verschillende materialen, verschillende coatings, maar ook voor verschillende manieren waarop een glas ontworpen en geslepen wordt. De juiste keuze zorgt, naast deskundig advies en de juiste plaatsing van de glazen in het montuur, voor de kwaliteit van het zien. Wij helpen u graag bij het bepalen.

Slijpwijze

De slijpwijze van het glas bepaalt mede de dikte en het beeld. Er is een verschil tussen sferisch design, asferisch design en zelfs een dubbel-asferisch design. Een dubbel asferisch design heeft dezelfde opbouw aan de voorkant als aan de achterkant van het glas. Dat zorgt voor minimale vertekening.

Nulux trueform

Als u zonder inspanning TV wilt kijken, een boek wilt lezen of lang achter de computer zit, is Nulux Trueform uitermate geschikt voor u. Het is een innovatief enkelvoudig brillenglas, bestemd voor mensen die niet prettig kijken door overbelasting van hun ogen. Het is volledig digitaal geslepen en wordt op basis van vele parameters gemaakt.  Nulux Trueform is een brillenglas met een extra sterkte onder in het glas, voor extra ondersteuning daar waar het nodig is. Het geeft uw ogen rust, comfort en een ontspannen zicht, tot in de kleinste details.

Lezen en verzien

Door één glas veraf en dichtbij zien

Als u de vijfenveertig bent gepasseerd, beginnen uw ogen problemen te ontwikkelen met het instellen voor dichtbij. U heeft dan behoefte aan een glas dat de letters iets dichterbij haalt. Een leesbril. Als u ook in de verte al een correctie nodig heeft, is het heel goed mogelijk om beide correcties in één glas te slijpen. Dat zijn de zogenaamde multifocale glazen. U hoeft dus geen aparte leesbril aan te schaffen, want er zijn glazen waarmee u zowel dichtbij als veraf kunt zien.

Vertekening

Er is sprake van verschillende sterktes in één glas. Een sterkte om in de verte goed te zien en een sterkte om te kunnen lezen. Daarom is er altijd sprake van enige beeldvertekening in de zijkant van het glas. De overgang van het verte- naar het dichtbijgebied wordt óf aan de voorkant, óf aan de achterkant van het glas geslepen. In beide situaties is het resultaat vervorming in het glas, waardoor het kijkoppervlak verkleind wordt. Er zijn verschillende soorten glazen, waarbij de mate van vertekening verschilt.

Optimale glazen

Glasproducent HOYA is erin geslaagd multifocale glazen te ontwerpen met optimale benutting van zowel de voor- als achterkant van het glas. Dankzij de unieke Hoyalux iD (Integrated Design) technologie wordt de vertekening via een nauwkeuriger (freeform 3D) slijptechniek optimaal over de voor- én achterkant verdeeld. Klinkt ingewikkeld, maar het kijkt een stuk comfortabeler. U geniet van een breder zicht en een moeiteloos soepele overgang van veraf naar dichtbij. Inderdaad: met minimale vertekening.

Individueel design

Multifocale glazen kunnen helemaal op uw kijkwensen worden afgestemd. Daarnaast houden we ook rekening met de vorm van uw montuur. Dat is individueel design en past helemaal in onze visie dat scherp zicht voor iedereen binnen handbereik is, als er maatwerk geleverd wordt. Natuurlijk moeten die glazen zeer nauwkeurig worden opgemeten en in het glas worden geplaatst. Hoe meer maatwerk er geleverd wordt, hoe minder vertekening u zult ervaren. Daarvoor bent u bij de specialisten van Lens in goede handen.

Computerglazen

Terwijl u met de computer werkt, maken uw ogen continu bewegingen tussen het beeldscherm, toetsenbord, documenten en collega’s. Met de verkeerde brillenglazen kan kijken vermoeiend zijn, omdat u onbewust een onnatuurlijke houding aanneemt om alles toch goed te kunnen zien, met kans op nekklachten en hoofdpijn.

Betere oplossing

Multifocale glazen zorgen voor een ononderbroken zicht van dichtbij tot veraf, maar het zicht op middellange afstand (toetsenbord en beeldscherm) is relatief smal. U kunt deze glazen gebruiken, maar er is een betere oplossing. Een leesbril is ook geen ideale oplossing, omdat deze alleen op een korte leesafstand van zo’n 40 centimeter scherp zicht biedt.

Speciale glazen voor computer

Als u echt goed met een beeldscherm wilt werken, kunt u het beste uit de voeten met Hoyalux iD WorkStyle. Deze brillenglazen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op kantoor, computerwerk en bepaalde hobby’s, zoals kaarten, klussen en schilderen. Ze corrigeren uw ogen niet alleen op korte afstand, maar bieden een dieper en breder kijkbereik, tot ongeveer vier meter. U hoeft minder corrigerende hoofdbewegingen te maken waardoor u veel prettiger kijkt met deze glazen.

Meekleurende glazen

Als u een bril en zonnebril ineen wilt, kunt u een bril aanschaffen met meekleurende glazen. Dat biedt veel voordelen ten opzichte van een gewone bril en een aparte zonnebril op sterkte. U kijkt altijd door dezelfde glazen en u hoeft niet van bril te wisselen. U vergeet dus nooit meer uw zonnebril.

Snel

De nieuwste meekleurende brillenglazen reageren sneller dan ooit op licht. Zo kleuren sommige meekleurende brillenglazen al in tijd van seconden op en in twee minuten terug tot nagenoeg hun oorspronkelijke kleur.

Voordelen

Binnen zijn de glazen zo licht van kleur dat niemand ziet dat u meekleurende glazen draagt. Buiten in de zon kleuren ze razendsnel net zo donker als zonnebrilglazen. Meekleurende brillenglazen houden UVA- en UVB straling voor 100% tegen, en passen zich zeer snel aan het wisselende licht aan, zodat u altijd optimaal zicht hebt. Naast dit gemak zijn ze ideaal voor lichtgevoelig ogen. U kunt kiezen uit grijze of bruine glazen.

Beperkingen

In alle eerlijkheid dienen wij u ook te zeggen dat de glazen niet altijd even goed functioneren achter een autoruit en dat de glazen ook opkleuren als het koud is. Dat ervaren sommige mensen als een nadeel en een reden om alsnog voor een aparte zonnebril op sterkte te kiezen. Maar dat kunt u van ons verwachten, als er nadelen aan een product kleven, geven we dat ook aan.

Zonneglazen

U heeft meer keuze dan ooit in zonneglazen. Nog nooit was het zo goed mogelijk om ook in glazen de kleur te dragen die bij u past. U kunt de intensiteit van het glas kiezen en u kunt bijvoorbeeld ook voor de optie kiezen om het licht te laten verlopen in kleur (degradé). Zelfs twee kleuren in elkaar over laten lopen behoort tot de mogelijkheden. Draagt u een bril, dan zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt om deze zonneglazen uit te voeren in uw sterkte en ze in de zonnebril naar wens te monteren.

Polariserend

Wilt u meer contrast en hinderlijke schitteringen tegengaan? Met gepolariseerde glazen op sterkte bieden wij de perfecte oplossing. Deze zonneglazen zijn speciaal ontwikkeld om het horizontale gepolariseerde licht te filteren. Dit zorgt voor een contrastrijk beeld met heldere kleuren, zonder vervelende schitteringen.

Coating aan de binnenzijde

Tegenwoordig kan de anti-reflectie coating op beide zijden van het glas worden aangebracht in plaats van alleen op de achterzijde. Hierdoor worden niet alleen de hinderlijke reflecties vanaf de voorzijde geëlimineerd, maar ook weerspiegelingen die vanaf de achterzijde via de glazen het zicht verstoren. Dit biedt meer comfort en bovendien zijn donkere zonneglazen met een dubbele ontspiegeling cosmetisch fraaier.

Extra Blauwfilter

Zonneglazen op sterkte zijn verkrijgbaar met een extra blauwfilter, waardoor kleuren helderder worden en het beeld zuiverder wordt. Zonneglazen op sterkte zijn verkrijgbaar in enkelvoudige glazen, maar ook in multifocaal en bifocaal.

Complete zonnebril op sterkte

Het is bij verschillende leveranciers mogelijk een complete zonnebril op sterkte te laten maken. Dat betekent dat de bril geleverd wordt met de originele glazen op sterkte met alle eigenschappen die ook in de glazen zonder sterkte zitten. Lens biedt van de merken Oakley, Serengeti en Maui Jim complete zonnebrillen op sterkte aan.