Kind & lenzen

Kind & lenzen

Lenzen kunnen voor kinderen een uitkomst zijn. Met name tijdens sporten en zwemmen hebben lenzen voordelen ten opzichte van een bril. Omdat uw kind tot zijn achttiende gratis gebruik kan maken van de voordelen van uw Lenspas, is het voordelig om de lenzen bij ons aan te laten meten. Onze contactlensspecialisten zijn bekwaam in het aanmeten van lenzen bij kinderen.

Welke leeftijd?

Ouders vragen ons vaak vanaf welke leeftijd kinderen aan lenzen kunnen beginnen. Het is voor ons belangrijk dat uw kind zelfstandig lenzen in kan zetten, uit kan halen en verantwoordelijkheid kan dragen voor de verzorging. Dat is een beoordeling die u zelf het beste kunt maken. Het kan verstandig zijn op iets latere leeftijd te starten. Soms wordt aangegeven dat er gewacht moet worden tot uw kind de puberteit bereikt, maar dat is niet nodig.

Welke lenzen?

Het is belangrijk om de juiste lenzen te kiezen. Wilt uw kind de lenzen afwisselen met een bril of juist de bril helemaal niet meer dragen? Welke sporten worden beoefend en hoe intesief? Allemaal belangrijke vragen die te maken hebben met welke lenzen het beste zijn. Daarnaast spelen de ontwikkeling van de sterkte, de vorm van het hoornvlies en de samenstelling van de traanlaag een grote rol in de lenskeuze. Maar daar bent u bij de LENSspecialist aan het juiste adres.

Achteruitgang van het oog kan verminderen door het dragen van de juiste lenzen

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat het mogelijk is om met lenzen de achteruitgang van de ogen te remmen. Dat betekent niet dat de ogen een lagere sterkte krijgen, maar wel dat de toename van de sterkte verminderd kan worden. Het oog komt met behulp van deze specialise sterkte op een lagere minsterkte uit. Het zo laag mogelijk houden van de sterkte heeft vele voordelen. Hoe hoger de min, hoe groter de kans op serieuze gezondheidsproblemen in het oog op latere leeftijd.

Nachtlenzen

Als uw kind op jonge leeftijd begint met het dragen van nachtlenzen, heeft uw kind daar vele voordelen van. Ten eerste hoeft uw kind alleen in de nacht de lenzen in en kan uw kind overdag zonder bril of lenzen uit de voeten. Dus geen problemen met sporten, zwemmen et cetera. Ideaal. Let op: met alle lenzen is het belangrijk dat uw kind goed en zorgvuldig met lenzen en vloeistoffen omgaat, maar met nachtlenzen is dit extra belangrijk

Een belangrijk bijkomend voordeel is dat recent onderzoek heeft aangetoond dat de ogen minder snel achteruit gaan door het dragen van nachtlenzen. We hebben een leuk filmpje gemaakt om uit te leggen hoe dat werkt.

Achteruitgang van ogen ook te remmen met zachte lenzen

Onderzoek toont aan dat de achteruitgang van de minsterkte ook te remmen is met zachte lenzen. Dit heet met een duur woord myopie-controle. Klik hier als u meer wilt weten over myopie-controle

Afspraak

U kunt altijd een vrijblijvende afspraak maken om te kijken of lenzen voor uw kind een uitkomst zijn. Als uw kind lenzen bij ons gaat dragen, zullen wij extra veel aandacht besteden aan de instructie, zodat we zeker weten dat uw kind vol zelfvertrouwen met de lenzen om zal gaan.