Torische maandlenzen

Torische maandlenzen

Torische maandlenzen zijn lenzen met een cilindercorrectie voor ogen die astigmatisch zijn. Bij een "standaard" oog heeft uw oog in alle richtingen dezelfde vorm. Bij een astigmatisch oog heeft uw oog dat niet. Door een astigmatisme stelt u in de ene asrichting anders scherp dan in de andere asrichting van uw ogen. Daardoor ziet u minder goed. Dat kan gecorrigeerd worden door cilindrische/torische lenzen. Met sferische lenzen zult u niet voldoende gezichtsscherpte behalen. U kunt zelf niet goed vaststellen of u een astigmatisch oog heeft. Dat kunt u het beste door een expert van Lens laten controleren. Voordelen van torische maandlenzen:

  • Goed af te wisselen met bril
  • Veel meer variaties en correctiemogelijkheden dan met daglenzen
  • Iedere maand een schone lens

Eerste keer of overstappen

Als u weet welke lenzen u draagt kunt u deze eenvoudig nabestellen. Als u voor de eerste keer aan lenzen begint of als u wilt overstappen op een ander type, adviseren wij u om een afspraak te maken voor een aanmeting.

Laat uw lenzen jaarlijks controleren

Bij iedere lens is het belangrijk om uw lenzen en ogen regelmatig te controleren. Wij adviseren u om minimaal één keer per jaar uw lenzen te laten controleren. U kunt hier een afspraak maken.