Vormstabiel

Vormstabiel

Als u een lens zoekt die voor u op maat is gemaakt, het beste zicht levert en het meeste zuurstof in uw ogen toelaat, bent u op zoek naar een vormstabiele contactlens. Vormstabiele lenzen zijn de nieuwe generatie “harde” lenzen. Door gebruik van nieuwe materialen bent u snel gewend aan de contactlens. De vormstabiele contactlens is kleiner dan de zachte contactlens, waardoor het inzetten eenvoudiger is.

Beste zicht

Welke oogafwijking (www.oogartsen.nl) u heeft, met vormstabiele lenzen garanderen wij u het beste zicht. Als u een hoge sterkte heeft, of lenzen nodig heeft waar u zowel in de verte wil kunnen zien als van dichtbij, met vormstabiele lenzen is het geen probleem om de optimale gezichtsscherpte te halen.

Verschillende materialen

Er zijn verschillende materialen in vormstabiele contactlenzen. De belangrijkste verschillen zijn de mate van zuurstofdoorlaatbaarheid, bevochtiging en levensduur.

Zuurstofdoorlaatbaarheid

Uw ogen halen voeding uit zuurstof, dus het is belangrijk dat uw lenzen voldoende zuurstof in uw ogen toelaten. Hoewel alle vormstabiele lenzen voldoende zuurstof in het oog toelaten, zijn de materialen alsnog te onderscheiden in mate van zuurstofdoorlaatbaarheid (DK-waarde). Hoe hoger de DK-waarde, hoe meer zuurstof en door de lens in uw oog kan komen.

Bevochtiging

Een vormstabiele lens drijft op uw traanlaag. Hoe beter het materiaal van een lens bevochtigt, hoe comfortabeler de lens in uw ogen zal voelen. De mate van bevochtiging heeft te maken met de contacthoek van het materiaal. Hoe beter de contacthoek, hoe beter uw traanvocht zich over uw lens verdeelt en hoe comfortabeler hij voelt. Het materiaal dat op dat gebied het meeste comfort biedt, is Silicone Hydrogel.

Levensduur

De mate van zuurstofdoorlaatbaarheid en de mate van bevochtiging hangen samen met de levensduur van een contactlens. Oudere en traditionelere materialen hebben een minder goede contacthoek en laten minder zuurstof door, maar zijn sterker en gaan langer mee.

Voor ieder oog een lens

Omdat iedere vormstabiele lens voor u op maat wordt gemaakt en omdat wij de beste contactlensspecialisten hebben, kunnen wij op ieder oog een vormstabiele contactlens aanmeten. Door de kennis en grote ervaring van onze contactlensspecialisten scoren wij landelijk de hoogte succespercentages bij het aanmeten van vormstabiele contactlenzen.