Medische lenzen

Medische lenzen

Als u medische lenzen nodig heeft, kunt u niet zonder lenzen. Een oogarts geeft hier een zogenaamde "medische verklaring" voor af. U kunt met deze medische verklaring in één van onze ziekenhuispraktijken in Woerden, Deventer, Almelo of Meppel lenzen laten aanmeten. U kunt natuurlijk ook in één van onze winkels terecht. Omdat voor het aanmeten van medische lenzen extra veel tijd benodigd is, kunt u niet via de website een afspraak maken.

Er zijn vele verschillende medische lenzen. Enkele veel voorkomende lenzen leggen we op de site uit. Als u vragen heeft over lenzen die u niet vermeld ziet staan, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met één van onze filialen.

Vergoed door verzekeraar

Medische lenzen zijn een noodzaak en worden (als u over eerder genoemde medische verklaring beschikt) vergoed vanuit uw basisverzekering. U hoeft hiervoor dus niet aanvullend verzekerd te zijn. De vergoeding van uw lenzen telt wel mee in uw eigen risico. Verder is er bij sommige medische lenzen een eigen bijdrage verschuldigd. Deze is voor sclerale lenzen bijvoorbeeld 55,50 euro per lens.

Lens is van alle zorgverzekeraars een contractpartner, dus het maakt niet uit bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent. Wij kunnen voor alle verzekeraars uw aanvraag in orde maken

Laat uw lenzen jaarlijks controleren

Bij iedere lens, maar zeker bij medische lenzen, is het belangrijk om uw lenzen en ogen regelmatig te controleren. Wij adviseren u om minimaal één keer per jaar uw lenzen te laten controleren.