Scleraal

Scleraal

Als u een medische lens nodig heeft, zal dat in veel gevallen een sclerale lens zijn. Sclerale contactlenzen zijn speciale vormstabiele contactlenzen. Sclerale lenzen zijn groter dan normale vormstabiele contactlenzen. De sclerale lens dankt zijn naam aan het feit dat deze lens op het oogwit (de sclera) rust.

Medische afwijkingen

De sclerale lens kan door zijn grootte verschillende medische afwijkingen (www.oogartsen.nl) in het oog goed corrigeren. Meestal wordt de lens aangemeten op basis van een indicatie van een oogarts en vergoed door de zorgverzekeraar. U dient wel rekening te houden met uw eigen risico en een kleine eigen bijdrage per sclerale lens

Voordelen

De lens rust op het ongevoelige oogwit en kan daardoor goed verdragen worden. Er kunnen geen stofjes achter de lens komen en de lens kan niet uit het oog vallen. Een sclerale lens is uitstekend om abnormale oogafwijkingen te corrigeren die ontstaan kunnen zijn door een ongeluk of door geboorte. Verder zijn de lenzen zeer geschikt voor hele droge ogen of voor mensen die lenzen willen dragen bij intensieve contactsporten, in een stoffige omgeving of onder water.

Extra specialisten

Door zijn grootte is de sclerale lens alleen door echte specialisten aan te meten. Onze contactlensspecialisten zijn uitstekend opgeleid in het aanmeten en controleren van sclerale contactlenzen. Wij kunnen de aanvraag bij de verzekeraar voor u regelen. Wij hebben met alle zorgverzekeraars contracten getekend. U bent dus ook voor dit type lenzen bij ons op het juiste adres.