Conserveringsmiddelvrij

Conserveringsmiddelvrij

U kunt veel baat hebben bij een vloeistof zonder conserveringsmiddel. De vloeistof waar wij goede ervaring mee hebben is Regard. Wanneer deze vloeistof in het oog terecht komt, valt de vloeistof door het Oxy Chorite® uiteen in water, zout en zuurstof. Er komen dus geen stoffen vrij die uw ogen belasten. Sterker nog, het oog krijgt extra zuurstof. Natuurlijk beschikken wij ook over een alternatief in ons eigen label. U kunt gebruik maken van Lens 2 ampullen. Ook daar zit geen conserverngsmiddel in. Het nadeel is dat deze vloeistof geen reinigende werking heeft, dus daar heeft u nog een aparte schoonmaakvloeistof bij nodig. Bij zachte lenzen wordt lens 2 ampullen gecombineerd met Lens 1.

Nadelen van conserveringsmiddel

Het conserveringsmiddel dat in vloeistof zit, zorgt soms voor irritatie en allergische reacties. Dat kan onder andere tot uiting komen door een branderig gevoel direct na het inzetten, lichtgevoeligheid of door rode ogen. Het kan zijn dat u pas na verloop van tijd last krijgt van een allergische reactie. Als u meer wilt weten over allergische reacties verwijzen wij u naar www.oogartsen.nl.

Medische toepassing

Als u lenzen gebruikt die worden aangemeten na een advies van de oogarts, de zogenaamde medische lenzen, kunt u ook het beste conserveringsmiddelvrije vloeistof gebruiken. Deze vloeistof is uitermate geschikt voor het gebruik in combinatie met sclerale contactlenzen. Als u meer wilt weten, klik hier voor een folder. Als u wilt weten of deze vloeistof ook voor u extra voordelen biedt, kunt u contact opnemen. Natuurlijk kunt u de vloeistof ook via onze webwinkel aanschaffen.