Zachte lenzen vloeistoffen

Zachte lenzen vloeistoffen

U kunt voor zachte lenzen uit verschillende vloeistofsystemen kiezen. U kunt kiezen voor het gemak van een alles-in-één vloeistof, of u kunt gaan voor een beter reiniging door gebruik te maken van een reinigingsvloeistof en een bewaar- en inzetvloeistof.Bij de keuze van de vloeistof speelt het type lens dat u draagt en de samenstelling van uw traanlaag een grote rol.

Lenslabel

Wij beschikken over vloeistoffen van ons eigen label voor zachte contactlenzen met een prima verhouding tussen prijs en kwaliteit. Met vier soorten alles-in-één vloeistof, een inzet- en schoonmaaksysteem gebaseerd op peroxide reiniging, eiwitreinigende tabletten en een bijdruppel vloeistof, is er veel keuze. Geen zelfstandige opticien beschikt over zoveel vloeistoffen van het eigen label.

Alles in één

Uw maandlenzen kunt u in veel gevallen combineren met een alles-in-één vloeistof.Deze vloeistof biedt u veel gemak, want u heeft maar 1 vloeistof nodig. De vloeistof reinigt uw lenzen en is geschikt als bewaar- en inzetvloeistof. Bij het gebruik van deze vloeistof is het wel nodig om de lenzen op uw hand te poetsen, zodat u de lenzen goed schoon houdt.

Soms is het gebruik van een additionele reiniger nodig. Meestal is dat een milde schoonmaakvloeistof, die u enkele malen per week gebruikt. Het kan ook een eiwitreinigend tablet zijn, dat u bij uw lenzen doet en extra goed werkt tegen eiwitaanslag op uw lenzen.

Tweestap systeem

Het kan zijn dat uw lenzen een intensievere reiniging nodig hebben.Dat is het geval als u lenzen hebt die langer meegaan dan een maand of als u uw lenzen niet goed schoon krijgt. De combinatie van een alles-in-één vloeistof met een extra reiniging is in die gevallen niet voldoende. U heeft dan een tweestap systeem nodig. Dit houdt in dat u een vloeistof gebruikt voor het reinigen en een andere vloeistof gebruikt om te neutraliseren, bewaren en inzetten (zoutoplossing). Het nadeel is dat u twee verschillende vloeistoffen heeft, maar het voordeel is dat u uw lenzen beter schoon kunt houden.

Het afstemmen van de vloeistof op uw lenzen is belangrijk voor het comfortabel dragen van uw lenzen en kan het beste door een specialist gedaan worden.