Zorg voor ogen

Zorg voor ogen

Het woord oogzorg zegt eigenlijk alles. “Zorg voor ogen”. U bent bij ons in goede handen. Onze optometristen en contactlensspecialisten worden voortdurend geschoold en getraind om te zorgen dat de goede zorg voor uw ogen gegarandeerd is. Onze lenscontroles, brilcontroles en oogcontroles zijn van hoog niveau en worden door deskundige experts uitgevoerd.

Noodzaak van regelmatige controles

Oogartsen waarschuwen regelmatig voor de gevaren die het dragen van zachte lenzen met zich meebrengt. Het is met enige regelmaat zelf hoofdpagina nieuws. Oogartsen worden als geen ander geconfronteerd met de ellendige consequenties van vergevorderde onstekingen, die met name bij zachte lenzen snel voor kunnen komen. Als u echter uw lenzen regelmatig (minimaal één keer per jaar) laat controleren door een echte Lensspecialist en u aan de voorschriften houdt mbt tot het reinigen en goed verzorgen van uw zachte lenzen, zijn de risico's zeer beperkt.

Een echte Lensspecialist

Onze specialisten zijn de gehele dag bezig met het controleren van lenzen. Zij doen niets anders. Daardoor doen ze erg veel ervaring op, die weer via interne scholingen worden gedeeld. Daarnaast volgen onze specialisten veel externe bijscholingen. Daarom is iedere specialist van Lens op de hoogte van alle ontwikkelingen en bijzonderheden en is het niveau van onze specialisten maatgevend voor Nederland.

Optometristen leveren oogzorg

Vrijwel alle contactlensspecialisten binnen Lens zijn ook optometristen. Dat betekent dat zij tijdens een lenscontrole ook kijken naar de gezondheid van uw ogen en u doorverwijzen als daar aanleiding voor is. We spreken of een oogcontrole af of verwijzen u rechtstreeks naar de tweede lijnszorg door als dat nodig is.

Lenzen via internet aanschaffen

Wij vinden het geen probleem als u uw lenzen via internet aanschaft. Sterker nog, wij bieden zelf die mogelijkheid aan. Maar laat uw lenzen wel controleren door een goede specialist. Met de Lenspas heeft u voor een klein bedrag de mogelijkheid om uw lenzen onbeperkt te laten controleren zonder bijkomende kosten. Ook dat is oogzorg