Optometrie

Optometrie

Wat is een optometrist?

Een optometrist is een HBO opgeleide paramedicus die kan bepalen of uw ogen gezond zijn. De oogcontroles worden binnen Lens door optometristen gedaan. Lens heeft in ieder filiaal minimaal 1 gediplomeerde optometrist in dienst. In de gehele lensorganisatie zijn dertien optometristen actief. Tijdens reguliere lenscontroles controleren wij ook de gezondheid van uw ogen. Als onze optometristen constateren dat er iets niet pluis is aan uw ogen, adviseren wij u over het juiste vervolgtraject. Soms is verder onderzoek nodig, waar wij meer tijd voor vrij maken. Soms verwijzen wij u door. U kunt de optometrist zien als eerstelijns zorg voor uw ogen. Als u meer wilt weten over optometristen, verwijzen wij u door naar de officiële site van de Optometristen Vereniging Nederland, waar wij natuurlijk lid van zijn: www.optometrie.nl.

Wet BIG

De HBO optometrist valt sinds 2000 onder de wet BIG, wat inhoudt dat Optometrie een wettelijk beschermd beroep is. De optometrist vervult een deel van de eerste-lijns gezondheidszorg op het gebied van ogen. Niet iedereen kan zich optometrist noemen. Als u door een gediplomeerde optometrist geholpen wordt, weet u dat u in goed opgeleide handen bent.

In goede handen

Niet iedere optometrist is ook een goede lenzenspecialist. Bij ons natuurlijk wel. De voornaamste taak van onze optometristen is het aanmeten en controleren van contactlenzen, want dat is onze specialiteit. Het biedt extra voordeel dat onze optometristen dus tijdens de lenscontrole ook de gezondheid van uw ogen controleren. Mocht er aanleiding zijn, adviseren wij een oogcontrole voor verder onderzoek. Als dat nodig is, verwijzen we u naar de huisarts of de oogarts