Gehoorbescherming

Als u zo lang mogelijk wilt geniet van een goed gehoor, dan is het verstandig om uw gehoor te beschermen. Goede bescherming van het gehoor is namelijk noodzakelijk om blijvende beschadiging te voorkomen. Bij 80 dB kan er al gehoorbeschadiging optreden. Een concert is al snel tussen de 90 en 130 dB. Wij beschikken in al onze winkels over Noizezz gehoorbescherming.


Met Noizezz beschermt u uw gehoor tegen hoge volumes maar kunt u de muziek ook beter horen, terwijl u prima met uw omgeving kunt blijven communiceren. Noizezz heeft drie productlijnen gehoorbeschermers, Plug & Play, Premium en op maat.

Plug & play

Deze standaard gehoorbescherming is in 1 maat en met 4 verschillende filters mogelijk: Mild, Medium, Strong en Extreme.

Mild (paars). Tot 17 dB demping: Mild filter voor het dempen van geluid wat wel hinderlijk, maar niet schadelijk is. Herrie bij buren, vliegtuigmotoren, voorbijrazend verkeer.

Medium (groen). Tot 24 dB demping: Je hoort nog wel gesprekken, maar geen piep als je thuis komt. Goed te gebruiken bij uitgaan, gillende kinderen, echo’s van een grote ruimte

Strong (oranje). Tot 30 dB demping: Als je thuis gaat boren, zagen en dergelijke. Ook daar is het belangrijk je gehoor te beschermen. Ook voor motorrijders (past goed onder helm)

Extreme (rood). Tot 33 dB demping: Goede bescherming tegen harde knallen en andere harde geluiden. Bij de bouw, de industrie, vuurwerk et cetera.

De Plug & Play oordoppen zijn meerdere malen te gebruiken.


Premium

Het voornaamste verschil tussen Plug and Play en Premium is dat de premium gehoorbescherming in meerdere maten zijn. U kunt vier verschillende maten proberen. Probeer steeds eerst de kleinere maat. De filters zijn gelijk, maar bij premium is het ook mogelijk deze aan te schaffen met speciale muziekfilters.

Muziekfilters: Deze filters zorgen voor een vlakke demping van het geluid. Dus alle geluiden worden gefilterd. Feitelijk zet je het volume zachter. Met deze filters krijgt u een betere muziekbeleving dan met de gewone filters omdat die filters de muziek kunnen vervormen.

Het is ook mogelijk de premium gehoorbescherming zonder filter te verkrijgen. Dan zijn er diverse varianten:

Fly: Zonder filter. Tegen het monotone geluid van een vliegtuigmotor.

Sleep: Zonder filter. Dempen het snurken, maar laten nog wel geluid door zodat kinderen en wekkers wel gehoord kunnen worden.

Aqua: Voor het zwemmen. Zorgt voor minder water is het oor. Kan behoorlijk goed afsluiten, maar sluit nooit zo goed af als gehoorbescherming op maat.


Op maat gemaakt

Deze gehoorbescherming wordt voor u op maat gemaakt nadat wij een afdruk hebben gemaakt van uw gehoorgang. Deze gehoorbescherming is comfortabeler, gaat langer mee en sluit beter af dan de standaard doppen.

De op maat gemaakte bescherming is beter passend gemaakt op gehoorgang en omdat het een silicone materiaal is, zit het prettiger. De gehoorbescherming kan met filter of zonder filter geleverd worden (zonder filter is voor zwemmen en slapen) Zonder filter sluit de gehoorgang af, maar laat nog wel geluid door.

Zwemdoppen op maat sluiten het oor zo goed af dat er echt geen water bij kan en werken daardoor ook dempend op geluid. Uiteraard kunt u de gehoorbescherming in nog wel horen, maar beduidend minder.

Slaapdoppen op maat zijn hol van binnen, zodat de dop veel beter meebeweegt als je op de zijkant van je hoofd gaat liggen. Slaapdoppen laten ook iets meer geluid door, wat handig is bij kinderen, wekkers et cetera. Je hebt echter geen last mee van snurkende mensen.

De filters die in het custom zitten zijn gelijk aan die van premium en kunnen in dezeelfde vier varianten geleverd worden. Bij maatwerk kunnen de filters dus speciaal afgestemd worden op uw wensen, maar de filters zijn niet uitwisselbaar. Daardoor moet u meerdere oordoppen hebben als u verschillende mate van demping wilt hebben.