Hooikoorts en contactlenzen

Als u hooikoorts heeft, weet u precies wat er gebeurt als het voorjaar aanbreekt. Niezen, hoesten, tranende en jeukende ogen. In deze periode kan u ook hinder ondervinden bij het dragen van lenzen. Maar wij hebben verschillende tips voor u die het ongemak kunnen verminderen.


Draag een afsluitende zonnebril

Een goede zonnebril beschermt uw ogen tegen schadelijke UV-straling en zorgt voor een prettiger en rustiger beeld. Als u zorgt dat uw bril de ogen goed afsluit, komen er minder pollen in uw ogen. Mocht u echt zwaar last hebben van hooikoorts, kunt u ook een kappenbril aanschaffen. Een kappenbril sluit uw ogen echt volledig af.


Poets uw lenzen

Geïrriteerde ogen maken meer eiwitten aan. Hierdoor zal er sneller aanslag op de lenzen komen. Daardoor ervaart u meer problemen. Goed schoonmaken van uw lenzen zal het draagcomfort verbeteren. Poets de lenzen iedere avond met gewassen handen. Een schone lens zit echt prettiger en met het poetsen verwijdert u meteen achtergebleven pollen van de lens.

Gebruik speciale vloeistoffen om bij te druppelen

Als u vloeistof in uw oog druppelt, helpt dat op twee manieren. Het kalmeert de jeuk en spoelt de pollen uit het oog. Druppelen met uw gebruikelijke inzetvloeistof heeft kort effect. U kunt hiervoor beter speciaal daarvoor ontwikkelde kunsttranen gebruiken. Deze kunt u uiteraard ook zonder conserveringsmiddel bij ons krijgen.
Een product dat wij in ons assortiment hebben opgenomen is Hylo-Dual. Deze conserveringsmiddelvrije druppel helpt bij het verminderen van gevoeligheidsreacties veroorzaakt door hooikoorts en is uitstekend in combinatie met contactlenzen te gebruiken.

Draag daglenzen naast uw gewone lenzen

Daglenzen zijn extra dun waardoor ze de ogen minder belasten. Daarnaast pakt u iedere dag een schone set lenzen (dus zonder pollen). Daglenzen zijn ook ideaal voor vakantie of een weekendje weg, u heeft er geen aparte vloeistof bij nodig en zijn prima af te wisselen met uw gebruikelijke lenzen of bril.

Draag vaker uw bril

En het lijkt heel voor de hand liggend, maar als u iets vaker uw ogen rust gunt door de bril op te zetten, heeft u ook minder problemen met uw lenzen. Zorg wel dat uw bril van de juiste sterkte is in combinatie met uw lenzen, anders verwisselt u het ene probleem voor het andere.

U kunt op www.pollennieuws.nl zien hoe hoog de concentratie pollen op dat moment in uw regio is.

Het spreekt voor zich dat wij uiteraard bereid zijn om u in onze winkels op alle bovenstaande punten te adviseren.