Suikerziekte / diabetes

Diabetes, suikerziekte, is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Dat komt doordat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft. En ook reageert het lichaam vaak niet meer goed op insuline. Of het maakt helemaal geen insuline meer. Insuline regelt de bloedsuikerspiegel. Als u suikerziekte heeft, bent u vaak moe, heeft u veel dorst en moet u ook vaak plassen.


Minder goed zien

Als u diabetes heeft, ontwikkelt u ook klachten op het gebied van uw zicht. Een wisselende bloedsuikerspiegel geeft in de meeste gevallen wisselend zicht. U kunt ook last krijgen van droge ogen. Op termijn kunt u zelfs problemen ontwikkelen met uw netvlies. Daarom dient u jaarlijks uw netvlies te laten controleren. Dat kan bij uw oogarts, maar ook door een optometrist van Lens.


Oogcontrole

Tijdens een oogcontrole screenen onze optometristen natuurlijk ook op diabetes. Wij kunnen het vroegtijdig signaleren en uw doorverwijzen naar een oogarts als dat nodig is. U kunt hier contact opnemen voor het maken van een afspraak.