Lens Utrecht: twee winkels, één visie over lenzen en optometrie

In Utrecht is Lens met twee vestigingen vertegenwoordigd: al jaren met een prachtige, riante winkel aan de Oudkerkhof 15 en sinds 2022 is er tweede filiaal aan de Troosterhof 13 in winkelcentrum De Gaard. Bij beide optiekzaken is de Lens-knowhow en jarenlange ervaring in contactlenzen, brillen en oogzorg duidelijk merkbaar. Innovatie is key! U kunt rekenen op een uitgebreide oogmeting door professionals met geavanceerde apparatuur. Afhankelijk van uw ogen en levensstijl krijgt u advies over het perfecte paar lenzen of de juiste brillenglazen van HOYA of Zeiss. Maar onze expertise gaat verder: wij zijn ook sterk in het aanmeten van lenzen op basis van medische indicatie en het behandelen complexere oogcorrecties en aandoeningen zoals fixatie disparatie. Ook myopie-controle is een specialisme van onze filialen in Utrecht. Zoekt u een nieuwe zonnebril (op sterkte)? Laat u dan verrassen door de uitgebreide, high-end brillencollectie in onze winkel. Woont u in de regio Utrecht, De Bilt, Bilthoven of Zeist? Maak een afspraak met onze contactlensspecialist of optometrist en ervaar 'the next level in zicht'. Bij Lens De Gaard kunt u ook terecht bij onze audicien voor problemen met uw gehoor.

Fixatie disparatie expertise en myopie-controle in Utrecht
Heeft u klachten zoals wazig- of dubbelzien, hoofdpijn of duizeligheid? Dit kan gerelateerd zijn aan serieuze oogaandoeningen zoals fixatie disparatie en prisma. Onze gediplomeerde optometristen zijn hierin gespecialiseerd dus wij kunnen dit uitgebreid onderzoeken en eventueel behandelen. Ook hebben we een myopie-expert in huis, speciaal om bijziendheid bij kinderen vroegtijdig te signaleren en te remmen. Myopie kan namelijk op latere leeftijd zorgen voor ernstige oogafwijkingen.

Nauwe samenwerking tussen optometrist en oogarts
Bij Lens nemen we oogzorg serieus. Wij werken dan ook nauw samen het St. Antonius ziekenhuis in Utrecht. Het kan zijn dat onderzoek uitwijst dat uw ogen echt medische zorg nodig hebben. Onze optometristen sporen oogafwijkingen op en verwijzen u, indien nodig, door naar de oogarts. We hebben korte lijnen met de specialisten dus kunnen snel schakelen. Andersom worden ook veel mensen naar ons doorverwezen voor lenzen op basis van een medische indicatie.

Luxe (zonne)brillencollectie voor liefhebbers van fashionable eyewear
Onze collectie brillen en zonnebrillen wordt ieder seizoen met zorg samengesteld en alleen de mooiste exemplaren krijgen een plekje in onze winkels. Een greep uit onze merken: Lindberg, Chanel, Tom Ford, Johann von Goisern, Celine, Prada, Giorgio Armani, Persol, Markus T, Masunaga, Pro Design, Ray-Ban RX, Serengeti, Maui Jim en Ray-Ban.


Lens: al 50 jaar een begrip in de optiekwereld
Lens Utrecht is onderdeel van Lens groep, met negen vestigingen door heel Nederland. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat ons bedrijf tot de absolute top in Nederland behoort. We volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet en spelen snel in op veranderingen. In combinatie met intensieve scholingen van onze gediplomeerde contactlensspecialisten, optometristen en opticiens kunt u erop vertrouwen dat u de beste lenzen, brillenglazen en/of oogzorg krijgt. En betaalbaar bovendien! 

Lens Utrecht: 
Oudkerkhof 15
3512 GH Utrecht
030-2317840
utrecht@lens.nl 

Lens de Gaard: 
Troosterhof 13
3571 NC Utrecht
030-3072016
Degaard@lens.nl