Low-Vision

Bij Lens zijn we complete specialisten. Dat betekent dat we niet alleen op het gebied van lenzen, maar ook op het gebied van brillen u kunnen voorzien van een passende oplossing, welk probleem u ook heeft. Daarom zijn we ook Low-Vision specialist.


Wat is Low-Vision

Low-vision is voor, de naam zegt het eigenlijk al, mensen met een heel slecht zicht. En dan hebben we het niet gewoon over een hoge sterkte. Dit gaat om mensen, die zelfs als ze een correctie hebben, nog steeds maar 30 % kunnen zien in plaats van 100 %. Dat betekent dat iemand ruim drie keer zo dichtbij moet gaan staan om hetzelfde te kunnen waarnemen.

Welke oplossingen?

Door middel van zeer speciale oplossingen kunnen we mensen met Low-vision problemen helpen. Dat kunnen brillen met een soort ingebouwde verrekijker zijn (telescoopsystemen), speciale loepen, brillen met extra speciale glazen, noem maar op. Onze low-vision specialisten kunnen de juiste oplossing bieden.


Vergoed door de zorgverzekeraar?

Als u een low-vision hulpmiddel nodig heeft, krijgt u een verwijzing van uw oogarts. Low-vision hulpmiddelen worden vanuit het basispakket vergoed door uw zorgverzekeraar. U dient wel rekening te houden met uw eigen risico. Lens heeft contracten met alle verzekeraars, dus wij nemen de aanvraag uit handen en gaan het voor u regelen.

Als u meer wilt weten of een afspraak wilt maken, kunt u het beste contact opnemen met een van onze winkels.