Ooglaseren

Laseren is een verzamelnaam voor het corrigeren van de oogsterkte door middel van een laser. Hieronder vallen verschillende soorten behandelingen. Alle behandelingen hebben als doel de oogafwijking permanent corrigeren. Daarbij zijn de meeste behandelingen gericht op het corrigeren van of de vertesterkte of de leessterkte. Bij de meeste behandelingen is het aanpakken van beide niet mogelijk.

Werking

De laser zorgt ervoor dat door verdamping van weefsel het hoornvlies een aangepaste vorm krijgt. Om een min sterkte te corrigeren wordt het hoornvlies platter gemaakt. Om een plussterkte te corrigeren wordt het hoornvlies boller gemaakt. Daarnaast is het ook mogelijk om lenzen te implanteren.

Voor u geschikt?

Niet ieder oog is geschikt voor deze vorm van correctie. Geschiktheid hangt af van veel factoren, welke stuk voor stuk gemeten en besproken dienen te worden. Welke vorm u ook kiest, het is en blijft immers een “operatieve ingreep” die gepaard gaat met risico's. Het is belangrijk alles goed door te spreken, omdat er nogal wat misverstanden zijn rondom laseren. Het meest verbreide misverstand is dat u na het laseren nooit meer een bril nodig heeft. In de praktijk stelt u meestal het gebruik van de bril een aantal jaar uit. Hoe lang, hangt af van uw leeftijd. Maar op een zeker moment zult u weer een bril moeten gaan dragen om goed te kunnen zien. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om uw oog opnieuw te laten behandelen.

Droge ogen

Na de behandeling zijn droge ogen een zeer veel voorkomende klacht. Wij hebben verschillende producten in ons assortiment die deze klachten kunnen verlichten. Hoewel deze producten zonder recept gebruikt kunnen worden, adviseren wij u om contact op te nemen met uw behandelend specialist voordat u een product gaat gebruiken.