Oogcontrole

Waarom?

Met een oogcontrole is het mogelijk om in een vroeg stadium oogafwijkingen te signaleren. Oogafwijkingen kunnen wijzen op oogziektes, zoals glaucoom, staar, suikerziekte/diabetes en maculadegeneratie (netvliesveroudering). Met een tijdige signalering kunt u snel een behandeling starten en daarmee het verergeren van oogziektes voorkomen.

Wanneer?

De meeste oogziektes ontwikkelen zich pas op latere leeftijd. Op tijd signaleren heeft echter veel voordelen. Zeker als in uw familie oogziektes voorkomen, is het verstandig om vanaf uw veertigste jaar regelmatig een oogcontrole te laten doen.

Lenzen of bril

Tijdens een oogcontrole controleren wij uw ogen, niet uw lenzen of uw bril. Dus ook als u geen lenzen of bril draagt, is een oogcontrole nuttig.

Wat?

Bij een oogcontrole maken wij een foto van de binnenkant van uw ogen met een zogenaamde funduscamera. Wij meten ook uw oogdruk. Een optometrist controleert met behulp van deze en andere apparatuur uw ogen. Als wij een afwijking signaleren, verwijzen wij u door naar de oogarts. Als wij geen afwijkingen signaleren, zijn er geen vervolgacties nodig.

Kosten

Als u beschikt over de Lenspas of als u in ons maandbetaalsysteem concept zit, krijgt u 50 % korting en kost de oogcontrole slechts € 30. Met een Brilpas krijgt u 25 % korting en kost een oogcontrole € 45. Een oogcontrole zonder servicekaart is € 60. De oogcontrole duurt ongeveer een halfuur.

Afspraak

Als u een afspraak voor een oogcontrole wilt maken of nog aanvullende vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met een van onze filialen.