Servicepassen

Het voordeel van onze servicepassen

U krijgt bij Lens een goede service van goed getrainde en geschoolde professionals. U kunt een Lens- of Brilpas kopen, zodat u verzekerd bent van onze goede service. In vrijwel alle servicegevallen brengen wij verder geen kosten in rekening, maar dat is niet alles. U bent als u over een Lens- of Brilpas beschikt een vaste klant. U krijgt bij ons voordeel als u vaste klant bent. Uw voordeel wordt groter naarmate u meer bij ons afneemt. In het kort komt het erop neer dat wij u graag als trouwe klant zien en dat wij daarom korting geven op al onze producten. Ook op de producten die in de webwinkel worden aangeboden krijgt u een voordeel van 10 %. Als vaste klant bent u verzekerd van scherpe prijzen.

Lenspas of Brilpas

Als u lenzen heeft, kunt u het beste kiezen voor de Lenspas. Als u een bril draagt, kunt u het beste kiezen voor de Brilpas. Als u zowel lenzen als een bril draagt, is het voldoende om een Lenspas te hebben. Alle voordelen van de Brilpas zitten ook in de Lenspas.

Voordelen van de lenspas

U kunt altijd optimaal profiteren van onze service als u een lenspas heeft. U krijgt uw lenscontroles gratis (een losse lenscontrole kost 40 euro) en u krijgt korting op al onze producten. U beschikt met de lenspas over de optimale combinatie tussen service en prijs. Uw kinderen hebben er ook voordeel bij, want tot en met 17 jaar kunnen die profiteren van uw voordelen zonder een eigen pas aan te hoeven schaffen. De voordelen van de Lenspas op een rijtje:

 • Gratis lenscontroles en sterktemetingen(*), het reinigen/polijsten van de vormstabiele lenen, het afstellen van de bril en het schoonmaken van de bril.
 • 50 % korting op aanmeting snelvervanging en 25% korting op aanmeting maatwerk;
 • 40% korting op levering vormstabiele lenzen en 25% korting op levering zachte lenzen, nachtlenzen en semi-sclerale lenzen;
 • 25% korting op glazen (maximaal 100 euro per glas), 25% korting op monturen (maximaal 50 euro per montuur, Chanel en Lindberg monturen uitgezonderd) en 25% korting op onderdelen van monturen (indien leverbaar);
 • 50% korting op optometrische/orthoptische onderzoeken;
 • 20 % korting op lenzenvloeistof
 • 10 % korting op alle aanschaffen in de webwinkel
 • 10% korting op oogzorgproducten
 • 10% korting op zonnebrillen (maximaal 50 euro)
(*) indien u een sterktemeting laat doen en u de gegevens ervan wilt, bedragen de kosten veertig euro.

Uw kinderen kunnen tot en met 17 jaar gratis mee profiteren van de voordelen van uw Lenspas.

Voordelen van de brilpas (Alleen via automatische incasso af te sluiten)

 • Gratis brilcontroles (*), sterktemetingen (**), afstellen/bijstellen van de bril, kleine reparaties en schoonmaken van de bril; \
 • 50% korting op aanmeting snelvervanging en 25% korting op aanmeting maatwerk
 • 25% korting op glazen (maximaal 100 euro per glas), 25% korting op monturen (maximaal 50 euro, Chanel en Lindberg monturen uitgezonderd) en 25% korting op onderdelen van monturen (indien leverbaar) 
 • 10% korting op zonnebrillen (maximaal 50 euro)
 • 25% korting op oogcontroles (***) en aanvullende optometrische onderzoeken

(*) Maximaal 2 brilcontroles/sterktemetingen per jaar
(**) Indien u de sterktegegevens mee wilt nemen, kost de meting 40 euro
(***) Indien u een HBO optometrist niet alleen naar de sterkte, maar ook naar de gezondheid van uw oog wilt laten kijken, dient u een afspraak te maken voor een oogcontrole. 

MiYOSMART glazen vallen niet onder deze pas; i.v.m. speciale handelingen die nodig zijn voor de MiYOSMART glazen kunt u gebruik maken van de Myopie Brilpas (€52.50).

Aanschaffen?

U kunt de lenzen servicepas in onze webwinkel aanschaffen, of in de winkel via automatische incasso.  Op uw volgende bestelling krijgt u gelijk het voordeel, ook als deze dezelfde dag nog wordt geplaatst. 
De brilpas is alleen nog maar via automatische incasso beschikbaar, die u in de winkel moet aflsuiten. De automatische incasso van de brilpas kost €15,- per jaar. 

Extra voordeel

De Lenspas kost € 40. Als u besluit om een machtiging te tekenen, krijgt u € 2,50 extra voordeel! Als u van dat extra voordeel gebruik wilt maken, kunt u het beste contact opnemen met één van onze filialen.

Upgrade naar Goldcard

Sinds 2017 is het mogelijk om op uw incasso Brilpas of Lenspas een upgrade naar de Goldcard te doen. De upgrade kost u slechts 25 euro extra per jaar en geeft u veel extra kortingen. Met de Goldcard krijgt u:

 • 35 % korting op uw monturen en glazen, zonder maximum!
 • 15% korting op uw zonnebril, zonder maximum!
 • 1 gratis oogcontrole per 3 jaar 

Belangrijk om te beseffen is dat de upgrade naar de Goldcard alleen mogelijk is als u de Brilpas of Lenspas via incasso verlengt.

25 jaar of langer klant?

U bent de reden waarom wij kunnen bestaan. Wij waarderen uw klandizie enorm en we willen dat ook graag belonen. Daarom is de upgrade naar een Goldcard voor u kosteloos als u 25 jaar of langer klant bent van Lens. U betaalt gewoon de Lenspas of Brilpas, maar de upgrade naar de Goldcard en de extra voordelen die dit met zich meebrengt, dat betalen wij voor u. Als dank voor uw trouwe klandizie.