Computerbril

Beeldschermwerk is niet altijd even makkelijk. Zeker op een wat oudere leeftijd zult u merken dat niet alle letters meer leesbaar zijn en het vergroten van de letters niet een ideale oplossing is. Een computerbril is misschien wel de perfecte oplossing voor uw probleem.

De oplossing voor op het kantoor

Een leesbril is niet altijd genoeg om de letters op het scherm te lezen. De multifocale bril is hier ook niet een fijne oplossing omdat de juiste sterkte die u nodig heeft niet in het glas verwerkt is en u uw hoofd een beetje achterover te buigen om alles goed te lezen.

Een computerbril houdt rekening met twee afstanden: het lezen van dichtbij en het lezen van uw beeldscherm. Dit zorgt ervoor dat u niet u bril op en af moet doen tijdens het doorbladeren van een boek terwijl u ook naar een beeldscherm aan het kijken bent.

Opties van de glazen

Ook computerglazen hebben meerdere opties om uit te kiezen:

Korte afstand: Het kijken tot 1 meter afstand

Deze glazen zijn erg handig als u vaak gebruik maakt van een mobiel of tablet, maar ook als u een hobby of beroep heeft waarbij u vaak van erg dichtbij moet kijken. U kunt bijvoorbeeld denken aan horlogemakers of juweliers. Door een zo breed mogelijke zone te bieden kunt u comfortabel kijken tot een afstand tot 1 meter.

Middel afstand: Het kijken tot 2 meter afstand

Computer glazen die tot 2 meter kunnen kijken zijn ideaal voor mensen die de computer gebruiken en vaak ook tussen door aantekeningen moet maken of een papieren rapport moet lezen.

Lange afstand: Het kijken tot 6 meter afstand

Als u een kantoorbaan heeft waarbij u vaak bij presentaties of teammeetings aanwezig moet zijn, dan zijn deze glazen perfect voor u. Met een afstand tot wel 6 meter kunt u zowel uw aantekeningen, uw beeldscherm en uw collega aan het eind van de tafel zien.

Ieder glas heeft een eigen functie. Een opticien bespreekt graag met u de opties om te zien welke glazen u nou precies nodig heeft. Uiteraard zijn opties zoals extra dunne glazen of een blauwlicht filter ook niet te vergeten!