Tips en adviezen

Vragen?

U kunt de antwoorden op veel vragen vinden bij het kopje veelgestelde vragen. Als u daar niet het antwoord op uw vraag vindt, kunt u de zoekfunctie van onze site gebruiken.

Controle

Zorg dat u minimaal 1 keer per jaar uw ogen laat controleren door een deskundige contactlensspecialist. Kijk of de specialist is aangesloten bij de juiste vakverenigingen (ANVC is minimaal), voldoende ervaring heeft en kan beschikken over alle mogelijk lenzen om uit te kiezen. Dit is de beste manier om problemen aan ogen en met lenzen te voorkomen.

Problemen

Neem bij rode, pijnlijke, gevoelige ogen of verminderd zicht altijd contact op met uw contactlensspecialist.

Handen wassen

Was uw handen altijd voor het inzetten of uithalen van uw lenzen. Dat is de belangrijkste tip om te zorgen dat uw lenzen goed schoon blijven.

Extra bril in de auto

In veel Europese landen is het verplicht een reservebril in de auto te hebben. Zorg er daarom voor dat u op vakantie altijd een deugdelijke reservebril in uw auto hebt liggen.

Zwemmen

Gebruik voor zwemmen altijd daglenzen.

Combineren bril en lenzen

In de meeste gevallen kunt u een bril moeiteloos afwisselen met zachte lenzen. Als u vormstabiele (harde) lenzen heeft, kunt u het beste het moment waarop we de sterkte meten zo veel mogelijk overeen laten komen met het moment waarop u de bril draagt. Dan is uw bril het beste afgestemd op de manier waarop u de bril gaat gebruiken.

Als u de bril dus vooral in de ochtend en/of hele dagen draagt, kunt u het beste een afspraak in de ochtend maken. Dan is het belangrijk dat u komt zonder lenzen in.

Als u de bril vooral in de avond draagt nadat u de lenzen uitdoet, kunt u het beste een afspraak maken aan het einde van de dag en op afspraak komen met uw lenzen in.

Wat doe ik met mijn gebruikte lenzen?

U kunt uw oude en gebruikte lenzen bij het plastic afval gooien, zodat het verwerkt kan worden tot iets anders. U kunt uw oude lenzen eventueel ook bij het algemene afval gooien. Uw lenzen kunnen niet bij het groenafval. Spoel uw oude lenzen ook s.v.p. niet door via de wasbak of het toilet. Dat is schadelijk voor het milieu